Spontane genezing van terminale kanker door de keuze voor Liefde

Zojuist zag ik een nieuw video-interview met Anita Moorjani, die spontaan genas van een terminale kanker en uit haar coma ontwaakte door de levenslessen die zij kreeg tijdens haar Bijna Dood Ervaring. In het anderhalf uur durende interview met Bob Olson van Afterlife TV vertelt Anita over haar ervaringen. Ik had tijdens mijn genezingsproces een eerder interview gezien, maar deze is nog indrukwekkender. Haar boodschap is duidelijk: In essentie ben je liefde, zijn we allemaal liefde en zijn we in liefde met elkaar verbonden. Als je leeft vanuit liefde, in verbinding met jezelf en je doet de dingen die je leuk vindt en waar jij blij van wordt: dan leef je vanuit je essentie.

Het leven is energie

Alles is energie. In de dimensie waarin Anita verkeerde, ervoer ze dat de lineaire tijd zoals wij die kennen, niet bestaat. Verleden tijd, heden en toekomst vonden op hetzelfde moment plaats. Ze ontmoette haar overleden vader die haar voor de keus stelde: ga je terug naar je lichaam en leef je vanuit liefde, of blijf je hier. Beide keuzes waren perfect. Anita voelde dat haar taak op aarde nog niet af was, en besloot terug te keren. Binnen drie weken waren al haar tumoren verdwenen, ook de grote wonden veroorzaakt door huidmetastasen. De artsen stonden voor een raadsel, terwijl Anita ‘wist’ dat ze zou genezen en dat alles goed zou komen.

Als ik luister naar de ervaringen van Anita en haar verhaal lees op haar website, komen spontaan de herinneringen terug van mijn eigen genezingsproces, met name van het gedeelte voor de operatie waarbij ik voor mijn gevoel, mezelf genas door de tumor op energetische wijze te verwijderen. Ook ik voelde diep van binnen, vanuit een soort innerlijk weten: ik ben genezen. Mijn lichaam volgt, maar ik weet het: energetisch is de kanker uit mijn lichaam.

Blik in de toekomst

Net als Anita tijdens haar BDE, had ik  in de periode voor de operatie waarin ik door het vele mediteren in een andere staat van zijn verkeerde, bepaald beelden van de toekomst gekregen. Het was alsof ik de toekomst zag, waarbij zorgen om geld en om een ander huis en samenwonen met mijn lief, geen rol meer speelden want we hadden de mogelijkheid te kiezen voor drie huizen. Ik zag hoe ik met meerdere geliefden in een huis woonde waar ik al heel mijn leven een bepaalde onverklaarbare liefde voor voel. Ik zag dat mijn gebit gerenoveerd was en ik geen amalgaam vullingen meer had. Ik zag hoe wereldleiders met elkaar in gesprek gingen en reflecteerden op het verleden: wat hebben we er met zijn allen een zooitje van gemaakt en hoe gaan we nu onze verantwoordelijkheid nemen om de wereld voorgoed te veranderen? Ik zag beelden van mezelf, sprekend voor grote volle zalen.

Al bij de eerste meditatie waarbij ik focuste op mijn tumor, kreeg ik de boodschap dat het niet uitmaakte voor welke behandeling ik zou kiezen, borstbesparend of amputatie: ik wist dat ik zou genezen en dat liefde de transformator was.

Een zijn

Een ervaring die Anita vertelde en die ik nog niet van haar kende, was dat zij tijdens haar BDE de emoties van haar broer en familieleden ervoer, en tegelijkertijd ervoer dat zij vanuit het oneindig liefdevolle bewustzijn voelde: wij zijn een. We zijn het allemaal. Het is precies hetgeen ik vaak ervaar in de sessies met mijn klanten: ik ben jij en jij bent mij, onze gevoelens en emoties zijn universeel. Met dat verschil dat ik sinds mijn genezing niet meer bevangen ben door de negatieve emoties van mijn klanten, maar ze kan ervaren vanuit een staat van liefde. Volgens Anita is kanker geen ziekte van het lichaam, maar een ziekte van de emotie en van de angst. Een ziekte van het afgedwaald zijn van de essentie van wie we zijn: pure liefde.

Leven vanuit angst of vanuit liefde?


Het is precies hetgeen ik ervoer toen mijn broer Jan binnen een maand overleed aan kanker, terwijl ik voor de keuze stond: ga ik chemo- en hormoontherapie doen zoals aangeraden door mijn artsen. Ik voelde hoe ik in de angst schoot, de angst voor het terugkomen van de ziekte, de angst voor uitzaaiingen, de angst voor de dood. En ik voelde heel duidelijk: deze angst trekt alle energie uit mij, angst trekt mij omlaag en ik wist: hiermee ga ik het niet redden. Het was voor mij ook een keuzemoment: ik kies voor het leven, ik kies voor de liefde. De engelen waren het met me eens, daarover vertelde ik in mijn vorige blog.

Ik ben zo blij met de ervaringen van Anita en ik kan niet wachten tot haar boek ‘Dying to be me‘  in maart 2012 is verschenen. Het zal beslist een enorme impact hebben op de wereld, want haar boodschap moet de wereld in. Het is dezelfde boodschap die ik ervaren heb en die ik wil uitdragen naar de wereld met mijn lezingen: Leef. Leef voluit en maak contact met jouw kern van liefde. Liefde voor jezelf en liefde voor de wereld.

Kies ieder moment opnieuw vanuit Liefde en je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

 

Comments

 1. Vanuit liefde leven en weten dat we verbonden zijn met elkaar maakt het leven licht. Toch ervaar ik dagen dat ik mijn best moet doen om vanuit liefde te leven. Emoties en gevoelens als verdriet, boosheid, neerslachtigheid enz. kunnen dat blokkeren. Om op te zien naar God en weten dat Hij mij wil zien als zijn liefde, een persoon dat vrolijk/blij mag zijn ondanks situaties geeft mij kracht. Zodat liefde zich (weer) kan openbaren, voor mezelf en voor de ander. Dank voor bovenstaand artikel.

 2. Dank je wel lieve leonie dat ook jij hebt gekozen om helemaal jezelf te zijn. Ik ervaar je als liefdevol, eerlijk, dapper en speels.  <3

 3. Wat een prachtig verhaal vanuit een prachtig mens Leonie.
  En … Anita Moorjani’s verhaal is een grote inspiratie en brengt ons regelrecht naar het inzicht waarom we hier zijn en hoe geweldig het is om bewust te leren “spelen” met de wetten van oorzaak en gevolg in de dimensie waarin we leven.
  In liefde,
  Michael

 4. Dank je wel voor jullie lieve en ondersteunende reacties!

 5. Ik kreeg al een tijdje updates/alerts over discussies over voeding, vitaliteit en gezondheid. Vandaag ‘Een regenboog kan alleen ontstaan wanneer donker en licht bij elkaar komen’. Ik werd geraakt door de titel en klikte door…. Je ‘Boodschappen uit de hemel’. zijn als een geschenk uit de hemel. Inspirerend!
  Kiezen te leven vanuit liefde…k ga op weg!

 6. Irmgard Segerink says

  Hopelijk komt het boek van Anita Moorjani ook in het Nederlands. Sinds ik me bezig houdt met touch of matrix, en quantum touch en regenesis, kom ik erachter dat we trilling zijn. En ook het stuk van Anita Moorjani heeft me ten diepst geraakt. In essentie zijn we liefde. Ja toch? De weg naar binnen naar je innerlijk dat lukt me nog niet zo goed. Meditatie is voor mij nog onrust.

  Groet Irmgard

 7. Lieve Leonie,
  Fijn dat je het ook gezien hebt en wat je erover schrijft. Zo verpletterend waar voelt de boodschap uit de opnamen met Anita Moorjani! Ik heb het tijdens mijn proces na borstkanker ook zo ervaren, dat kanker geen ziekte van het lichaam is, maar een manifestatie die voortkomt uit die diepste angst voor afscheiding, dood en uit elkaar vallen. Niets meer te zijn. Tegelijkertijd ligt daar, in volledige overgave, het keerpunt. Hoe paradoxaal…
  Onze essentie, dat wat groter is dan wij zelf, laat ons dit nu leren lijkt het. De weg naar binnen. Letterlijk en figuurlijk. De kosmos zit in je onderbuik. Zo boven zo beneden. Als dat geen Liefde is…

  BigHug, Caroline

  • Lieve Caroline,

   Wat een fijne reactie, wat verwoord je dat mooi! En ja, ik heb voor mezelf nu ook gezien hoe deze cirkel rond is, door in mijn vorige leven als ongewenst en ongeboren kind niet ter wereld te hebben mogen komen…. Ik wist niet dat ik zover terug kon gaan, en tegelijkertijd was het de essentie van mijn heel diep weggestopte angst: ik mag er niet zijn. Door dit te mogen zien en aanschouwen, het met liefde te mogen transformeren, weet ik nu dat ik welkom ben op deze aarde, dat ik de wereld veel te bieden heb en dat ik mezelf mag laten zien in alle facetten. Ik weet ook dat liefde alles kan transformeren. Zet je hart maar open en vooral ook voor jezelf! We zijn allemaal met elkaar verbonden, in liefde. Dat voel en ervaar je als je je angst durft aan te gaan en werkelijk te zien en ervaren en liefde en licht te sturen naar alles wat ontstaan is vanuit angst, pijn en verdriet. Liefde heelt. Door anderen te helen heel ik mezelf.

   Liefde delen is helen. Iedere keer opnieuw.

 8. Hoi Leoni,

  Wat een prachtige blog! Ikzelf geloof heilig in het genezen van ziekten door leven vanuit liefde. Dat ziek zijn iets is wat kan ontstaan door verkeerde gedachten. Zelf heb ik geen ernstige ziekte, maar wel veel kwaaltjes en vervelende dingen. Ik kan dan ook boos worden op mezelf, omdat ik weet dat ik de oplossing zelf in handen heb. Mijn vraag alleen is, hoe leer je dan echt leven vanuit liefde? Hoe ga je van jezelf houden?

  Groetjes,
  Veerle

 9. kees butter says

  in 2007 naar ziekenhuis mn suiker was 42, na 5 dagdn infuus werd ik gelig, bij stent plaatsen zag men kanker…week daarna geopereerd om het te verwijderen,toen ik weer bijkwam zeiden ze: je hebt terminale kanker, uitgezaaid etc, we hebben 2 drains geplaatst, chemo en bestralen helpt niet meer. De volgende morgen werd ik blind wakker ivm herseninfarkt die nacht. Na 3 wkn operatie om maag weer aan te sluiten, per ongeluk dichtgemaakt kon niet oraal drinken of eten, nooit pijn gevoeld ivm kanker, vanaf rolstoel weer naar wandelen gegaan met kokervisie. leef nog steeds en wandel 10 a 15 km per dag op la palma zo bergop bergaf. Lag 1 nacht op bed in woonkamer, 2e nacht op knieën de trap op naar onze slaapkamer, en zo snel mogelijk nadat mn evenwicht en oriëntatie goed genoeg waren meer gaan wandelen met de bekende witte stok. Ik denk dat je zelf je beste dokter bent. Blijf je liggen is opgeven en dan ben je er geweest. 15 jr na mn diagnose terminale kanker ben ik er nog steeds!! kwam na 4 mnd de chirurg tegen ,die zei, u bent een medisch wonder en ik opereer al meer dan 20 jr kankerpatiënten, u was er slecht aan toe. ongelofelijk!! zonder positiviteit gebeurt er weinig..

Speak Your Mind

*