Boeken

Er zijn veel boeken die me geholpen hebben tijdens mijn zoektocht en genezingsproces. Je kunt ze hier vinden in willekeurige volgorde.

 

Dying to be me – Anita Moorjani
Terwijl ik aan het bijkomen was van mijn borstoperatie, hoorde ik een video interview met Anita Moorjani. Haar boek ‘Dying to be me’ zou een paar maanden later uitkomen. Ik ‘wist’ dat zij wereldberoemd zou worden met haar verhaal. Iets in mij zei haar te schrijven, nu het nog kon en nu ze nog niet beroemd was, maar het ontbrak me aan energie. Ik bestelde vijf exemplaren vanuit Amerika en gaf ze weg, o.a. aan mijn oncoloog. Inmiddels is haar boek in vele talen vertaald waaronder het Nederlands en is Anita inmiddels wereldberoemd met haar verhaal. Ik hoop dat ik haar op een dag mag ontmoeten en dat we onze ervaringen kunnen delen.

De helende reis – Brandon Bays
Dit boek heeft me bevestigd dat ik op de goede weg was om door middel van healing genezing te bewerkstelligen. Ik was verbaasd om te lezen dat Brandon precies dezelfde boodschap doorgekregen had: ‘This is a wake-up call’. Hoeveel duidelijker wilde ik het hebben?

Bondgenoot – Autobiografie van een auto-immuuncel – Henk Fransen
Dit boek heeft mij heel erg aan het nadenken gezet over de invloed van reguliere toxische behandelingen als chemotherapie en bestraling op het immuunsysteem van je lichaam. Elke keuze heeft zijn eigen consequenties. Wat past bij mij als mens? Ik vond veel stof tot nadenken en ook antwoorden in dit boek.

Chemo of kan ik zelf kiezen? – Henk Trentelman
Dit boek heeft mij enorm geholpen bij mijn keuze om nee te zeggen tegen chemotherapie. Het geeft veel achtergrondinformatie die voor mij doorslaggevend was en me in ieder geval aan het denken heeft gezet.

Kanker is geen ziekte, maar een overlevingsmechanisme – Andreas Moritz

Dit boek gaf mij heel veel inzicht over het ontstaan van kanker en bracht een hele andere kijk op de zo door velen gevreesde ziekte. Het gaf mij ook de aanzet om te onderzoeken hoe ik zelf beter voor mijn lichaam kon zorgen en hoe ik ervoor kon zorgen dat de afvalstoffen beter uit mijn lichaam verwijderd werden. De invloed van voeding en beweging is groter dan je denk! Alleen nog tweedehands verkrijgbaar.

Ik en kanker, genezen op eigen kracht – L. Masanowa Tatje
Lara, spiritueel psychotherapeut kreeg in 2004 borstkanker en heeft zichzelf genezen zonder medisch ingrijpen. Haar verhaal was indrukwekkend. Ik vond herkenning en het steunde mij in mijn keuzes.

Quantumgenezing – Deepak Chopra
Dit boek kreeg ik cadeau van een van mijn vrienden. Het kwam precies op het juiste moment. Het boek schetst de brug tussen regulier en alternatief en laat zien hoe groot de invloed van je gedachten op jouw genezingsproces is. Het leest niet gemakkelijk maar is beslist de moeite waard!

Regenbogen en sterrenlicht – Foekje Meijer Linstra
Foekje Meijer beschrijft in haar boek haar verhaal en belicht met name de spirituele achtergrond van haar kanker en de boodschap die deze ziekte voor haar had.