Lotgenoten

Ervaringsverhalen van lotgenoten die kozen voor hun eigen weg naar genezing

Het verhaal van Katja Swager
Katja heeft een prachtig boek geschreven over haar genezingsproces van baarmoederkanker. De artsen gaven haar nog 6 weken en ze kreeg een reguliere palliatieve behandeling…. en ging haar eigen weg, vol vertrouwen en innerlijke kracht en in verbinding met het zelfgenezend vermogen. Lees haar inspirerende boek ‘Leren leven als een elastiekje’ of neus op haar blog met info over genezing van kanker. Wat een kanjer is deze vrouw!

Het verhaal van Els Lijesen
Els Lijesen schrijft in haar blog Pinocchio over haar energetische genezing van borstkanker in 2011. Els, die ken ik van Twitter, was en is voor mij een grote steun. De boodschappen die zij kreeg van haar gidsen was dat ze juist wel voor chemotherapie moest kiezen. Het feit dat haar boodschap zo anders was dan de mijne, gaf mij veel steun en moed om door te gaan op de door mij ingeslagen weg.

Het verhaal van Yvette van Boven – kanker is een kado
Website van Yvette van Boven, bij wie in 2000 baarmoederhalskanker werd gediagnostiseerd. Zij schreef het boek Kanker is een kado, en is er van overtuigd dat de manier waarop je jouw kanker benadert, van invloed is op jouw genezing. Op haar site lees je hoe je het kado in kanker kunt ontdekken.

Het verhaal van Linda Woudstra
Linda Woudstra is in 2008 geopereerd aan borstkanker en koos ondanks alle adviezen er voor om geen chemo, bestraling of hormoontherapie te doen maar om een natuurlijke weg te volgen. Op haar site vind je veel achtergrond informatie en Linda post regelmatig nieuws over alternatieve vormen van genezing.

Het verhaal van Foekje Meijer Linstra – ebook en blogs
Foekje kreeg in 1997 borstkanker, werd geopereerd en bestraald en volgde daarnaast een spiritueel pad naar genezing en is nog steeds kankervrij. Het e-book van Foekje met haar ervaringsverhaal en blogs mocht ik al snel ontvangen via iemand van Twitter. Het heeft mij erg geholpen in mijn spirituele zoektocht. Haar ervaringen zijn prachtig beschreven. Zij schreef ook het autobiografische boek Regenbogen en Sterrenlicht. Neem eens een kijkje op haar site

Het verhaal van Lara Masanowa Tatje
Lara, spiritueel psychotherapeut kreeg in 2004 borstkanker. Het advies van de artsen was operatie plus chemotherapie en/of bestralingen. Lara koos voor haar eigen weg en nam zelf verantwoordelijkheid voor haar genezing. Zij schreef het boek ‘Ik en kanker – genezen op eigen kracht’ en begeleidt als therapeut mensen op weg naar innerlijke vrede en gezondheid. Haar boek was voor mij een bevestiging in mijn keuze voor het spirituele pad.

Het verhaal van Yt Vaartjes
Yt kreeg in 2003 borstkanker en werd een amputatie en chemotherapie geadviseerd. Zij koos echter voor een volledig natuurlijke weg waaronder resonantie therapie en Tibettaanse geneeskunst. Yt is nog steeds gezond. En gelukkig. Haar verhaal heeft mij enorm gesteund als positief voorbeeld van hoe het anders kan.

Het verhaal en video van Anita Moorjani
Anita was gediagnostiseerd met terminale kanker en raakte in coma. Haar doktoren vertelden haar familie dat ze nog maar een paar uur te leven had. Anita kreeg een Bijna Dood Ervaring, ervoer de onvoorwaardelijke liefde en kreeg er de keus om te kiezen voor de dood of voor het leven. Ze koos bewust voor het leven en keerde terug in haar lichaam. Tot ieders verbazing genas ze binnen vier dagen van haar ziekte. Een indrukwekkend interview. In het Engels.

Het verhaal en het geschenk van StaceyKramer
In deze inspirerende indrukwekkende video heeft Stacey wel een heel bijzonder geschenk voor jou…

Facebookgroep Kanker anders benaderd – Caroline Deneijs
In deze facebookgroep vind je veel mensen die allemaal op hun eigen manier zoeken naar vormen van genezing en heling op een natuurlijke manier.

Informatieve sites 

www.kanker-actueel.nl
Op geen enkele site heb ik zo vaak gekeken als op deze. De site bevat tal van wetenschappelijke onderzoeken over zowel de reguliere als alternatieve vormen van behandelingen. Je er links naar boeken en websites en veel tips en verhalen van lotgenoten. Een aanrader voor iedereen die zijn weg zoekt naar genezing.

http://www.fonteine.com/borstkanker.html
Op deze site vind je veel informatie en onderzoeken over borstkanker en onderzoeken op alternatief gebied van behandeling van kanker.

http://www.rickyhoek.nl/infoover.htm
Hypnotherapeute en kankerpatiënt Ricky Hoek heeft op haar site een prachtig overzicht gemaakt van diverse benaderingswijzen en alternatieve behandelingen van kanker. Helder uitgelegd en prettig om te lezen.

http://vooraltijdjong.com/
Website van de inspirerende Jesse van der Velde, die op heldere wijze het belang van goede voeding en levensstijl voor je gezondheid uitlegt.

http://www.pinkribbon.nl/

www.livestrong.nl
Website van de Lance Armstrong Foundation