Lotgenoten

Ervaringsverhalen van lotgenoten die kozen voor hun eigen weg naar genezing

Het verhaal en video van Anita Moorjani
Anita was in 2006 gediagnostiseerd met terminale kanker en raakte in coma. Haar doktoren vertelden haar familie dat ze nog maar een paar uur te leven had. Anita kreeg een Bijna Dood Ervaring, ervoer de onvoorwaardelijke liefde en kreeg er de keus om te kiezen voor leven vanuit liefde en beter worden, of doorgaan met leven vanuit angst en sterven. Ze koos bewust voor het leven en keerde terug in haar lichaam. Tot ieders verbazing genas ze binnen vier dagen van haar ziekte. Een indrukwekkend interview, in het Engels. Haar boek ‘Dying to be me’ is inmiddels vertaald in 24 landen waaronder in het Nederlands. Anita heeft daarna veel andere boeken geschreven, video interviews gegeven en is en blijft mijn grootste inspiratiebron.

Het verhaal van Els Lijesen
Els Lijesen schrijft in haar blog Pinocchio over haar energetische genezing van borstkanker in 2011. Els, die ken ik van Twitter, was en is voor mij een grote steun. De boodschappen die zij kreeg van haar gidsen was dat ze juist wel voor chemotherapie moest kiezen. Het feit dat haar boodschap zo anders was dan de mijne, gaf mij veel steun en moed om door te gaan op de door mij ingeslagen weg. Els begeleid tegenwoordig veel vrouwen met energiewerk en haar mysterieschool.

Het verhaal van Linda Woudstra
Linda Woudstra is in 2008 geopereerd aan borstkanker en koos ondanks alle adviezen er voor om geen chemo, bestraling of hormoontherapie te doen maar om een natuurlijke weg te volgen. Op haar site vind je veel achtergrond informatie en Linda post regelmatig nieuws over alternatieve vormen van genezing.

Het verhaal van Foekje Meijer Linstra – ebook en blogs
Foekje kreeg in 1997 borstkanker, werd geopereerd en bestraald en volgde daarnaast een spiritueel pad naar genezing en is nog steeds kankervrij. Het e-book van Foekje met haar ervaringsverhaal en blogs mocht ik al snel ontvangen via iemand van Twitter. Het heeft mij erg geholpen in mijn spirituele zoektocht. Haar ervaringen zijn prachtig beschreven. Zij schreef ook het autobiografische boek Regenbogen en Sterrenlicht. Neem eens een kijkje op haar site

Het verhaal van Lara Masanowa Tatje
Lara, spiritueel psychotherapeut kreeg in 2004 borstkanker. Het advies van de artsen was operatie plus chemotherapie en/of bestralingen. Lara koos voor haar eigen weg en nam zelf verantwoordelijkheid voor haar genezing. Zij schreef het boek ‘Ik en kanker – genezen op eigen kracht’ en begeleidt als therapeut mensen op weg naar innerlijke vrede en gezondheid. Haar boek was voor mij een bevestiging in mijn keuze voor het spirituele pad.

Het verhaal en het geschenk van StaceyKramer
In deze inspirerende indrukwekkende video (Engels) heeft Stacey wel een heel bijzonder geschenk voor jou…

Het verhaal van Monique ten Brink
Monique kreeg in 2009 borstkanker en genas op eigen wijze. Ze coacht nu andere vrouwen met kanker.

Het verhaal van Yvette van Boven – kanker is een kado
Website van Yvette van Boven, bij wie in 2000 baarmoederhalskanker werd gediagnostiseerd. Zij schreef het boek ‘Kanker is een kado’, en is er van overtuigd dat de manier waarop je jouw kanker benadert, van invloed is op jouw genezing. Het boek is alleen nog tweedehands verkrijgbaar.

Facebookgroep Kanker anders benaderd – Caroline Deneijs
In deze facebookgroep vind je veel mensen die allemaal op hun eigen manier zoeken naar vormen van genezing en heling op een natuurlijke manier.

Informatieve sites 

www.kanker-actueel.nl
Op geen enkele site heb ik zo vaak gekeken als op deze. De site bevat tal van wetenschappelijke onderzoeken over zowel de reguliere als alternatieve vormen van behandelingen. Je er links naar boeken en websites en veel tips en verhalen van lotgenoten. Een aanrader voor iedereen die zijn weg zoekt naar genezing, zowel regulier als complementair.

www.henkfransen.nl
Website van een arts met een andere visie op genezing, een man met vele boeken en programma’s op zijn naam rondom kanker, preventie en gezondheid.

http://vooraltijdjong.com/
Website van de inspirerende Jesse van der Velde, die op heldere wijze het belang van goede voeding en levensstijl voor je gezondheid uitlegt.

www.livestrong.nl
Website van de Lance Armstrong Foundation