Over Leonie


Als radiodiagnostisch en radiotherapeutisch laborante heb ik zelf 18 jaar gewerkt met kankerpatiënten. In die zin was ik bekend met de reguliere geneeskunst. Maar toen ik zelf kanker kreeg, kwamen er ineens hele andere aspecten aan de orde. Ineens was ik patiënt in plaats van behandelaar en stond ik aan de andere kant van de lijn.

Liefde speelt als een rode draad door mijn leven. Ik heb veel geworsteld in de liefde en in mijn relaties. Als biseksuele vrouw ontdekte ik dat ik van meer mensen tegelijk kan houden en mijn zoektocht naar wie ik ben en hoe ik dit kon leven, was een heel proces. Het leidde tot een ommekeer in mijn werkleven. Na de gezondheidszorg werkte ik acht jaar in het internationale bedrijfsleven totdat ik in 2005 zelfstandig ondernemer werd. Al mijn ervaringen op het gebied van werk en liefde kwamen in mijn vak als coach en trainer bij elkaar.

Als relatiecoach bij ingewikkelde liefdesrelaties help ik mensen bij het zoeken naar een uitweg in moeilijke situaties in de liefde. Vaak zijn er meerdere liefdes in het spel, zoals bij vreemdgaan en polyamorie. Ik zorg ervoor dat er helderheid komt en de liefde weer kan stromen: de liefde voor zichzelf en voor anderen. Dit doe ik vanuit mijn praktijk Verander je Wereld. Op mijn site www.liefdedelen.nl lees je er alles over.  Samen met Stephan Wik schreef ik in 2010 het boek Love Unlimited, een vrije kijk op liefdesrelaties. Een tweede, herzien druk inclusief werkboek verscheen september 2014. Je kunt hier hoofdstuk 1 gratis downloaden of het boek bestellen.

Veel mensen waren verbaasd toen ze hoorden dat ik borstkanker had gekregen. Dat paste toch helemaal niet bij mij, iemand die zo vanuit liefde leeft? Ik ontdekte dat ik de theoretische lessen van de liefde volop kon prediken maar dat ik in de liefde voor mezelf nog aardig wat kon verbeteren. Ik ontdekte het hoe en het waarom hiervan. Mijn genezingsproces heeft ervoor gezorgd dat ik nu andere keuzes maak: vanuit liefde voor mezelf, in verbinding met de liefde voor anderen en met de natuur. Dat uit zich in kleine dingen, zoals gezonder eten, beter naar mijn grenzen luisteren en keuzes maken vanuit liefde. Ik had nooit gedacht dat ik nog zoveel te leren had in het onvoorwaardelijk van mezelf houden dat zich vertaalt in trouw zijn aan wie je bent en wat jij de wereld wilt schenken en daar de juiste keuzes bij maken.

Ik deel mijn lessen graag met de wereld. Het integreren van mijn levenslessen is ook het anders vormgeven en invullen van mijn bedrijfsactiviteiten. Dat betekent meer schrijven, meer spreken en blijven coachen in een andere vorm.  Op dit moment (2015) schrijf ik deel 3 van de trilogie: dubbelliefde 3.0, dat je hier kunt bestellen bij BOL. Er staan nog vele boeken op de planning die te maken hebben met mijn spirituele genezingsproces. Ik heb er zin in want ik heb nog zoveel meer te delen met de wereld!