Mijn verhaal


Op 49 jarige leeftijd, op 8 maart 2011 ontdekte ik een knobbel in mijn borst. Het bleek borstkanker te zijn. Drie weken later kreeg ik de uitslag van de operatie en op dezelfde dag hoorde ik dat bij mijn broer ook kanker was geconstateerd. Bij hem was alles al uitgezaaid en hij is drie weken later overleden. Zijn ziekte en overlijden hadden een enorme impact op mijn genezingsproces, zowel op de keuzes voor de behandelingen als op het verloop ervan. Ik leerde dat verdriet en vreugde, dood en leven heel dicht bij elkaar liggen.

De zoektocht naar de voor mij beste behandelmethode van mijn borstkanker was een lang en moeilijk proces. Voor mij was het duidelijk dat genezing van kanker verder ging dan het beter maken van een defect lichaamsdeel. Ik wilde zelf invloed uitoefenen op mijn genezing en voelde dat ik mijn borstkanker alleen maar vanuit liefde kon benaderen. Liefde heelt. Ik ging met mezelf aan de slag en heb op een bijzondere manier mijn tumoren energetisch verwijderd. Ik heb gekozen voor een borstparende operatie en bestraling maar heb chemo- en hormoontherapie afgeslagen. Ik heb geluisterd naar mijn innerlijke stem en gezocht  naar natuurlijke vormen van genezing en ondersteuning die beter bij mij pasten. In de documentaire van VPRO-thema op 13 november 2011 kun je zien en horen wat mij bewogen heeft in het maken van mijn keuzes.

Uiteindelijk heeft mijn genezingsproces me naast verdriet en angstige momenten ook vreugde en prachtige levenslessen gegeven. Deze integreer ik nog iedere dag in mijn leven en nog steeds ben ik verrast over het effect ervan. De weg er naar toe heb ik gedeeld met de wereld via Twitter en via mijn blogs. Steeds opnieuw kreeg ik te horen dat ik mensen inspireerde met mijn schrijfsels, ook hen die zelf niet ziek waren. Zo ontstond het idee van een gratis e-book en zo is deze website ontstaan.

Ik hoop met mijn ervaringen veel mensen van steun te mogen zijn en te inspireren om te durven kiezen voor hun eigen weg naar genezing.

Daar is deze website voor bedoeld.

Leonie Linssen, oktober 2011

Maart 2016: na vijf jaar borstkankervrij