Leven in een orgastische staat

divineLeven in een orgastische staat. Dat zinnetje komt ergens door tijdens onze voorbereidingsweek op het vrouwenweekend in mei in Rennes le Chateau in Frankrijk. ‘Leuke titel voor een boek’ grap ik tegen Wim, mijn nieuwe geliefde die er samen met mij is. Twee dagen later heb ik twee ervaringen te pakken die je zou kunnen aanduiden als een gebeurtenis in een orgastische staat. Een ervan zal ik in deze blog beschrijven. Wim maakt met vrienden een wandeling in de omgeving en ik probeer de gebeurtenissen van de afgelopen week te beschrijven in blogs en op Facebook. Schrijven is voor mij een manier om te ontladen maar ik voel ook dat ik dingen pas echt los kan laten als ik ze gedeeld heb met de wereld. Alsof er dan pas weer ruimte ontstaat voor nieuwe ervaringen.

Synchroniciteit

Terwijl ik schrijf over het bezoek aan de Maria Magdalena grot, ontvang ik een mail van een klant die zich aanmeldt voor ons vrouwenweekend in mei. Zal ik je registreren, vraag ik haar via de mail. ‘Ja’, schrijft ze terug, ‘ik voel nu zoveel energie, zou dat kunnen omdat ik nu al energetisch verbinding maak met de reis? Ik voel dat er echt wat staat te gebeuren. Terwijl ik haar antwoord lees voel ik haar energie in mijn lichaam. Mijn rug krult zich, het is  alsof ik witte vleugels krijg, een wonderlijk gevoel. Het wordt tijd voor een wandeling over het terrein met de focus op het vrouwenweekend, besef ik me. Deze week is de tijd van geboorte en van zaden planten voor nieuwe dingen. Dat heb ik inmiddels volop gemerkt.

Intentie – vrouwenweekend

MMboomWat mag er gebeuren in het vrouwenweekend? Wat is de bedoeling van de oproep in een gezamenlijke meditatie om met 27 vrouwen aanwezig te zijn in Rennes le Chateau? Laat het me weten. Met die vraag en intentie loop ik langzaam over het terrein om allerlei leuke plekjes te ontdekken. Bij de Maria Magdalena boom in de grote tuin van Les Labadous sta ik even stil. Veel mensen voelen sterke lichaamsreacties als ze bij de boom staan, of ze voelen of herkennen de energie Maria Magdalena. Ik voel niets, het is volkomen neutraal. De boom trekt me op de een of andere manier niet aan. De afbeelding van Maria Magdalena herken ik er nauwelijks in, ik zie eerder twee huilende borsten. Mijn vriendin en collega Sherida had eerder die week al een bezoekje gebracht aan de boom. De boom huilt, vertelde ze, de boom voelt zich niet fijn. Het is alsof er hele oude wonden in zitten. Nu ik voor de boom sta stel ik mijn vraag. Het antwoord is een verrassende wedervraag van een vrouwenstem: ‘Wat zou jij de vrouwen willen laten ervaren dit weekend?’

Leven vanuit je hart, als een Goddelijk wezen

womanIk loop langzaam door denk er even over na. Het eerste wat bij me opkomt is dat ik vrouwen gun wat ik nu zelf zo duidelijk ervaar. Ik zou hen willen laten voelen hoe het is om als vrouw helemaal open te zijn en een te zijn met het universum. Ik gun het vrouwen dat ze stoppen met projecteren van hun verlangens op mannen of partners die hen gelukkig moeten maken. Ik gun het vrouwen om de liefde en Goddelijkheid in zichzelf te ervaren om zo de mannen werkelijk te kunnen ontvangen en lief te hebben vanuit hun hart. Vanuit volheid en heelheid. Ik gun het vrouwen dat ze ontdekken wat hun unieke bijdrage is aan deze wereld. Dat is wat ik hoop dat er mag gebeuren.

Volledige vervulling in verbinding met de natuur

bomen_v_m

Ik loop een stukje door. Daar kom ik bij een tweetal bomen. De ene boom, een populier is reusachtig groot en bestaat uit twee dikke stammen die aan de onderkant met elkaar vergroeid zijn en met grote uitrekkende takken naar de hemel. Het lijkt wel een vagina, denk ik terwijl ik er naar toe loop. Aan een van de takken hangt een kooitje met een kabouter er in en een eekhoorntje. Durf jij jezelf te bevrijden uit je zelf gecreëerde kooi, dat is een vraag die ik aan de vrouwen zou willen stellen.

Dan loop ik naar de boom er tegenover. Het is een veel jongere boom, een eik met een lange hoge stam. Ik ga er met mijn rug tegenaan staan en kijk naar de oude boom met dubbele stam tegenover mij. Wat een energie heeft deze boom! Ik voel een sterke energetische reactie en mijn lichaam begint heftig te trillen, wow. Het is een gevoel van volmaakt geluk, volledig in verbinding met deze boom en de natuur. Deze staat van volmaakte extase  duurt zo’n vijftien minuten. Als alle vrouwen dit gevoel van volmaakt geluk en volledige vervulling toch eens konden ervaren bedenk ik me nu terwijl ik het schrijf! Dat je er geen man of partner voor ‘nodig’ hebt, maar dat je dit vanuit de verbinding met jezelf en de natuur op een wonderbaarlijke wijze kunt bereiken!

Jouw unieke bijdrage in de nieuwe wereld

aarde_PlateauAls mijn lijf tot rust is gekomen loop terug naar de boom met de dubbele stam en ga er met mijn rug tegenaan staan. Ik kijk naar de jonge boom tegenover mij en naar de grote cirkel die er gemaakt is, een soort van plateau met allerlei planten, struiken en bloemen er in.  Dit is de wereld, dit is waar iedereen woont en waar iedereen zijn eigen kleine bijdrage aan levert.

vrouwencirkelIneens zie ik in een visioen alle 27 vrouwen van het weekend om de cirkel staan. Ze houden elkaars handen vast. Ik hou mijn hand op mijn linker borst, want de cirkel vertegenwoordigt op de een of andere manier ook mijn linker borst. Ik moet er van huilen, zo raakt het beeld mij. Dit is de oude wereld, zo voelt het voor mij. Mijn linker borst is geopereerd en bestraald omdat er twee tumoren in zaten en is nu genezen. Ik kijk naar de grote open ruimte aan de rechter kant van het ronde plateau. Ik zie de vrouwen er opnieuw staan. Nu vormen ze een cirkel om een nog niet bestaand plateau: de nieuwe wereld. We gaan een nieuwe wereld creëren en alle vrouwen leveren er hun unieke bijdrage aan. Dat is wat ze in het samenzijn gaan ontdekken in het vrouwenweekend.

Vrouwensteun en vrouwenkracht

lemniscaat_verbinden

Terwijl ik er sta, voel ik mij als vrouw helemaal open en verbonden met moeder natuur. Ik voel hoe de dikke stammen mij als het ware omsluiten in hun warme en zachte energie. Het is alsof alle vrouwen uit de wereld en van mijn moederlijn achter en om me heen staan. Vrouwenkracht. Dit is wat we gaan delen en mogen ervaren.

Dan voel ik de aanwezigheid van Maria Magdalena, haar lichte en liefdevolle energie. Ze nodigt me uit om de cirkel van de nieuwe wereld te gaan lopen. Drie keer. Terwijl ik met rustige stappen de cirkel loop, komen er allerlei boodschappen door voor mij en voor mijn vrienden. Ze zijn steunend, verbindend en liefdevol. Na het lopen van de derde cirkel mag ik deze nieuwe wereld verbinden met de oude wereld. Ik loop een lemniscaat teken, het oneindigheidsteken en verbind zo de oude met de nieuwe wereld. Het ontroert me om dit zo te mogen doen.

bomen_M_W

Bevestiging

Op dat moment zijn mijn vrienden zijn terug van hun wandeling en lopen zonder met mij te spreken naar de beide bomen toe. De vrouw loopt naar de vrouwenboom met de dubbele stam en gaat precies zo staan als ik stond. De man loopt naar de mannenboom en gaat er achter staan. Onzichtbaar voor de vrouw maar oh zo aanwezig. Wat een prachtig plaatje en wat een mooie bevestiging geven zij mij ongemerkt! Tranen van dankbaarheid springen in mijn ogen. Het wordt een prachtig weekend waarbij we veel buiten zullen werken. Het weer zal zonnig zijn, net zoals afgelopen week tijdens het bezoek aan de Maria Magdalena grot, de geboortegrot en de Jezus-grot.

Ik ben benieuwd welke vrouwen er zullen komen en met ons mee zullen gaan. Wat zou er gebeuren als we dit met 27 vrouwen zouden doen en wat voor energie zou er dan vrijkomen? Wat mag er dan gebeuren? Het maakt me zo nieuwsgierig… Ik kan niet wachten tot het zo ver is!

Heb je interesse in ons vrouwenweekend? Laat het me weten! Hier lees je meer over het vrouwenweekend Gateway to Heaven in Rennes le Chateau van 1-5 mei 2014

Speak Your Mind

*