cadeautjes van het leven

‘Suzanna van de Hunnen is dood’ bericht mijn lief me via whatapp. Ik lees het bericht in de kleedkamer van het zwembad en barst spontaan in huilen uit. Ik ken Suzanna via Twitter en voel me met haar verbonden. Terwijl ik voel hoe de tranen spontaan over mijn wangen rollen staar ik naar het plafond en denk ik aan de video van Suzanna die ik laatst zag: liggend in een hangmat, starend naar de bomen, zich een voelend met de natuur en de vogels. Vrede voelend in een doodziek lijf. Zo indrukwekkend!

Suzanna

Een missie voor Suzanna

Suzanna kreeg in 2005 eierstokkanker en een jaar later krijgt ze het bericht dat ze was uitbehandeld en hooguit nog twee jaar te leven had. Ze weigerde de voorgestelde chemo-behandelingen en richtte zich op de kwaliteit van het leven. In 2011 schreef ze het boek ‘Stervensdruk, geen tijd om dood te gaan.’ Nu is het dan toch zo ver…. In Haar missie om de dood gewoon bespreekbaar te maken, is ze wat mij betreft geslaagd.

 

Weer vrouw zijn na borstkanker

Vanochtend hing ik aan de telefoon met een van de deelnemers van ons weekend ‘Weer vrouw zijn na borstkanker’ dat mijn collega Cindy Bucher en ik gaan geven van 7 t/m 9 juni. Ik was zo blij met haar telefoontje. Ze had er echt zin in en pushte me om vooral door te gaan met deze workshop, ondanks het nu nog kleine aantal deelnemers. Nu ik het bericht van de dood van Suzanna krijg, voel ik het kippenvel op mijn huid. Natuurlijk moet ik doorgaan met het in de wereld zetten van onze workshop! Suzanna richtte zich op het leven na kanker zelfs met de dood in het vooruitzicht. Ik voel dat ik genezen ben, ook al is het volgens de medische wereld pas bewezen als je minstens 5 jaar kankervrij bent. Mijn boodschap voor vrouwen heb ik niet voor niets gekregen. Die mag ik delen met de wereld!

Cadeautjes van het Leven

Wat Suzanna en ik gemeen hebben is dat we onze angst voor de dood zijn aangegaan en talloze cadeautjes van het leven ervoor hebben terug gekregen. Ziek zijn maakt je bewuster van het leven. Het zorgt ervoor dat je opnieuw gaat afvragen wat nu echt belangrijk voor je is. Leven in het hier en nu is het verleden loslaten en je richten op alles wat er is. Voor mij was het een uitnodiging om onvoorwaardelijk van mezelf te houden en dit te laten zien aan de wereld. Niet alleen de theorie verkondigen, maar het juist ook in de praktijk laten zien. Liefde zit in zoveel kleine dingen. Als je je ervoor openstelt kun je de liefde dagelijks ontmoeten. Als je de angst in je leven los kunt laten en durft te leven vanuit je hart en vanuit vertrouwen. Het is iedere keer weer opnieuw kiezen voor de liefde. Wat een uitdaging!

Verwendag voor vrouwen met de diagnose kanker

Vandaag eer ik Suzanna. Zij is voor mij een cadeautje van het leven. Ik hoop dat de vrede die ik zag in haar en hoorde op de video, heeft meegenomen naar de andere wereld. Suzanna was een kanjer en een inspiratiebron voor mensen die te maken hebben met kanker en/of een naderende dood. Ik richt me weer op het leven en Suzanna’s dood nodigt me uit om door te gaan om mijn initiatief nog meer leven in te blazen. Vanochtend las ik over Stichting La Donna, die op en rond 29 mei vrouwen die de diagnose kanker hebben gehad, in het zonnetje zet met verwendagen. Ik heb besloten om mee te doen en ook een verwendag te organseren in mijn praktijk ‘Verander je Wereld’.

Gratis speedcoaching  met Reiki 

vivaladonnaIn het kader van deze verwendag voor vrouwen die kanker hebben gehad, bied ik op 28 mei vier gratis speedcoachingssessies aan van 45 minuten in combinatie met een Reiki-behandeling. Hier lees je er meer over! Heb je nu al interesse of wil je alvast een plekje reserveren voor een sessie, laat het me weten of bel naar 073 -64 20 725 of 06- 4555 0680 voor een afspraak. 

 

Speak Your Mind

*