De donkere nacht van de ziel

nacht_zielBij het zoeken naar een oude mail kom ik deze video tegen: ‘De donkere nacht van de ziel….’
Ik ben opnieuw geraakt door wat ik zie.

Angst en lijden

Afgelopen zomer mocht ik de nacht van de ziel ervaren, een nacht waarin de angst om te leven, de angst om te lijden en de angst om te sterven bij elkaar kwamen. Een nacht waarin ik het lijden van de gehele mensheid ervoer via mijn lichaam, waarbij alles bij elkaar kwam: verleden, heden en toekomst. Een nacht waarin ik doorzag wat de uiterste grenzen van het vrouwelijke in de mens, en van het mannelijke in de mens kunnen zijn, en hoe mensen hierin zichzelf verloren hebben met de dood tot gevolg. Een nacht waarin ik niet durfde te slapen door alle angst die ik daarop voelde.

Wie ben ik? 

Het was ook een nacht waarin ik mezelf observeerde, waarin ik doorzag wat ik aan het doen was en daarbij nog steeds Leonie was, en waarbij ik de angst voelde om voorgoed uit mijn lichaam te blijven. Soulswapping. De donkere nacht van de ziel als poort naar de eeuwigheid. Want het was ook een nacht waarin ik het verlangen voelde om te leven, voluit, als Leonie in dit leven!

Overgave.

Het is heerlijk om weer terug te zijn in mijn lichaam en het leven te mogen omarmen, het te voelen in alle cellen van mijn lichaam.
Ik Ben.
Ik Ben Thuis.

Het is fijn om deze prachtige video weer te zien, omdat ik destijds de donkere nacht van de ziel nog niet ervaren had. Dankzij de video en gesprekken met vrienden die mijn verhaal wilden horen, kan ik mijn donkere nacht van de ziel nu in een ander licht zien.

Ik voel me dankbaar. Ik ben verwonderd door wat het leven mij brengt. 

Bekijk video: De Donkere Nacht van de Ziel (7 min)

Ook al verduistert de nacht jouw geest,

zijn doel is licht te schenken.

Ook al maakt het je nederig,

toont het de diepte van je ongelukkigheid,

zijn doel is je verheffen en je op te tillen.

Ook al leegt het je van alle gevoel en scheidt

het je af van alle natuurlijke genoegens,

zijn doel is je te vullen met spirituele vreugde

en je te verbinden met de bron van die vreugde.

Uit: 365 mediaties van liefde en vrede. 

St. Johannes van het Kruis, (1542-92), Spanje.

Comments

 1. Wim Coenen says

  Hoi.

  Heb met belangstelling je verhaal gelezen en de video bekeken
  Zit zelf al een aantal jaren in zo’n proces. Allerlei foute diagnoses zijn bij mij in het verleden gesteld met alle gevolgen van dien. Van Kundalini tot schizo affectief, geen enkele diagnose is steekhoudend. Las vanavond wel dat het heel belangrijk is om het besef te ondersteunen en dit werkt inderdaad beter dan je bewustzijn te stimuleren, wat overigens bijna niet gaat omdat dit spontaan is.

  Heb overigens van het begin af aan een positieve houding aangenomen t.o.v. het hele gebeuren wat mij veel leed heeft doen besparen sterker nog heb het voorrecht gehad om maanden lang in gelukzaligheid te verkeren alsook twee echte verlichtingservaringen te mogen meemaken.

  Goe advies; vermijd negatieve situaties en mensen en vooral mensen die willen discussiëren over de zinvolheid van zielsprocessen.

Speak Your Mind

*