Alles is energie, met liefde bereik je meer

auto_liefdeGisteren ontdeed ik mijn auto van een dik pak sneeuw, nadat hij een paar dagen had stil gestaan. Ik wilde soep brengen naar een zieke vriendin en vroeg me af: zou hij wel starten? Met zoveel vorst wil mijn oude Kangoo niet altijd starten is de ervaring. Vorig jaar moesten er nog startkabels aan te pas komen. Volgens de monteur was er niets aan de hand. Gewoon extra voorgloeien, dat was alles.

Helaas, ook deze keer lukt het niet mijn auto te starten. Zelfs acht keer voorgloeien mocht niet baten. Ook niet een tweede serie van acht keer… en een derde en vierde. Oef. Ik voelde de paniek in me opkomen toen ik hoorde dat de startmotor wat ging vertragen. Oh je, straks weer een lege accu! Ik zat even in stilte en bedacht dat angst en paniek me niet zouden helpen. In ieder geval niet voor mezelf. Liefde, dat is wat ik nodig had. Ik herinnerde me een verhaal van iemand die schreef dat ze haar auto aan de praat had gekregen door het sturen van liefde. Dat wilde ik ook proberen! 

In stilte verbond ik mij met de liefde in mijn hart. Ik liet de energie voluit stromen tot ver buiten mijn lichaam. In gedachten visualiseerde ik dat mijn auto niet in de sneeuw stond, maar gewoon in een zonnige hete zomerse dag. Mijn accu kon wel wat extra energie gebruiken. Was alles niet energie? Ik maakte contact met mijn gidsen en vroeg om hulp en verbond mij met de universele liefdesenergie die voor iedereen beschikbaar is. Als je je er voor open stelt tenminste.

En jawel, na acht series van acht keer voorgloeien, starte de auto. Zomaar. Ineens. Niet met een zwak gelukssprongetje maar krachtig! Ik kon mijn oren bijna niet geloven en dankte grijnzend de goden in het Universum. Liefde. Wat je met liefde al niet kunt bereiken…

Enne… als je er niet in gelooft: mij verbinden met het gevoel van liefde en vertrouwen deed me in ieder geval goed en leverde me meer op dan angst en paniek. Mijn auto startte! En mijn vriendin? Die heeft genoten van de soep.

Comments

  1. Lieve Leonie,

    Ik heb een groot deel van je blogs gelezen. Wat houd ik van jouw manier van schrijven. Zo recht uit het hart en toch niet zieligmakend. Ga zo door! Ik hoop nog vele van je blogs te mogen lezen.

Speak Your Mind

*