Wijze engelen en gelukstranen – uitslag MRI

Vanmiddag belde mijn oncoloog met de uitslag van de MRI. Hoeraaaaa, de uitslag van de MRI is helemaal goed! Pas toen ik de hoorn had opgelegd drong het een beetje tot me door: mijn borsten zien er dus weer schoon uit, de behandelingen hebben hun werk goed gedaan! Plotseling voelde ik ook de enorme opluchting die deze realisatie met zich mee bracht. Ik barstte in tranen uit en kon even niet stoppen met huilen. Ik merkte ook toen pas wat onzekerheid doet met een mens. En hoe fijn het is nu die onzekerheid even van me is weggenomen.

Boodschap van mijn engelen

Mijn engelen hadden me het afgelopen week al laten zien. Tijdens een meditatie in de sauna waarbij ik me focuste op de vraag: ‘hoe zit het met mijn borsten, hoe is het er van binnen?’ zag ik opnieuw de engelen en een soort van trollen in een kring zitten. Ze zaten heel stil met hun hoofden voorover gebogen en keken erg serieus. Oh jee, dacht ik, zie je wel, het is niet goed met mij. Maar precies op dat moment sprongen ze op en begonnen ze te juichen, te dansen en te zingen: ‘Leonie is genezen, Leonie is genezen.’ Ik glimlachte en kon door het zien van deze beelden mijn spanningen loslaten. Zouden de engelen gelijk hebben?

De realiteit in het gewone leven

Ik moet soms erg lachen bij wat ik zie tijdens mijn meditaties en ja, soms weet ook ik niet wat ik er mee aan moet. Het blijft nieuw voor mij, dit soort beelden en woorden die ik door krijg. In hoeverre kan ik er op vertrouwen? Zijn het geen wensgedachten en fantasieën die met me op de loop gaan? Op die manier bemoeit mijn mind en mijn denken zich dan met mijn ervaringen. En die wil gewoon heel menselijk van de artsen horen dat het goed is. Mijn denken wil het bewijs zien, door concrete onderzoeken als een MRI, zoals dat vandaag geleverd is.

Maar als ik afstem op mijn vertrouwen, weet ik dat het waar is wat ik zie. Dan begrijp ik de boodschap van de engelen: de onzekerheid hoort er namelijk bij, de spanning en het afwachten. Maar uiteindelijk mag ik vertrouwen op mijn innerlijk weten dat me zegt dat ik genezen ben.

De zekerheid van onzekerheid

Ik weet dat dit gevecht dat in mij gevoerd wordt, zich de komende jaren nog vaker zal afspelen. Want kanker kan terugkomen. Maar ik weet ook dat mijn vertrouwen  langzaam maar zeker steeds groter zal worden. De onzekerheid over de toekomst, dat is eigenlijk de enige zekere factor die er is. Die blijft altijd. Zoals niemand zekerheid heeft over de toekomst, ook al denken we van wel door onze verwachtingen over de toekomst te geloven.

Gelukkig heb ik de afgelopen periode geoefend in hoe daarmee om te gaan. Dat is door me over te geven aan het Leven. Het leven dat zich afspeelt in het hier en nu, op de dag van vandaag. Dat is het enige waar ik op dit moment werkelijk invloed op heb. Zodra ik me verlies in negatieve gedachten over de toekomst, ben ik weg van het hier en nu, van de plaats waar het leven zich afspeelt.

Leven in het hier en nu is genieten van alles wat er is. Genieten van de opluchting die ik voel, genieten van de blijdschap van de mensen die van me houden en die ook in spanning hebben gezeten. Genieten van zoveel vriendschap en liefde. Genieten van het leven. Genieten van Leven.

Comments

 1. Wat gewéldig Leonie!
  Genieten maar zou ik zeggen… en dat je maar heeeeeeeeeel lang in goede gezondheid mag genieten van het Leven!
  Liefs, Meta

 2. Jan Verstijnen zegt

  Leonie, wat fijn jouw goede nieuws te kunnen lezen. Dit is echt een belangrijke dag voor jou herinner ik mij uit ons gesprek. Aangaande die zekerheid over onzekerheid: omdat jij weet dat je de wereld nog veel meer moet vertellen van wat jij de wereld nog te vertellen hebt dan geloof ik niet dat jij je onzeker hoeft te voelen.
  Sterkte meid. Het ga je goed.
  Jan

 3. Je bent fantastisch!! Wat een meerwaarde maak je erweer van. Geniet van het steeds meer toelaten van innerlijk weten.
  Liefs en hele dikke knuffel, Inge xxx

 4. gefeliciteerd!!!

 5. Lieve Leonie,
  Wat een heerlijk nieuws! Ik ben heel blij voor je. Dank je wel voor het delen en ga daar vooral mee door. Daar ligt jou kracht en liefde voor jezelf en anderen. Geniet van dit mooie nieuws.
  Lieve groetjes Brigitte

 6. PianoTweets zegt

  Fantastisch nieuws, Leonie!
  Veel liefs
  Joost

 7. Wat een goed nieuws, Leonie! En een kroon op al je werk!
  Wij mensen willen altijd graag bewijzen. Dus ook als we innerlijke beelden krijgen.
  “Zit ik het niet zelf te verzinnen?” Als tijdens een sjamaanse workshop dit soort vragen komen, dan laat ik de deelnemers een groepsreis (sjamaanse reis is een innerlijke reis) ondernemen.
  Tijdens die reis komen de deelnemers elkaar tegen. En na afloop kunnen ze dat bevestigen! De verhalen komen overeen, hoewel iedereen het op zijn of haar eigen manier vertelt. Want je hebt natuurlijk je eigen manier van waarnemen.

 8. He wat heerlijk he. Ja, kunnen vertrouwen op je innerlijk weten en leven in het nu. Een levenslange oefening? Ik ben zo blij voor je, heel veel liefs xxx marga . Denk aan je

 9. Wat ontzettend goed nieuws! Heerlijk, ik wens je nog vele gezonde en fantastische jaren. En dank je voor het delen van jouw leven en over vertrouwen en leven in het hier en nu. Prachtig dat je dit doorgeeft op jouw manier en daarmee ook al zoveel mensen helpt en steun geeft. Dank je! X Carolina

 10. Ik ben blij voor je leonie en dankbaar voor je mooie verhaal. Ook in mijn omgeving zie ik de ellende, spanning en tragiek. Fijn dat het goed voor je uitpakt en dat je er zo open over schrijft. Opsteker voor jou en anderen.

 11. Dag Leonie, wat fijn te lezen dat alles tot dusverre goed lijkt. En wat mooi hoe je schrijft over innerlijk weten en leven met onzekerheid. Ik heb zelf ervaren dat het ergens ook bevijdend voelt om de controle los te (moeten) laten. We hebben niet alles wat ons overkomt volledig zelf in de hand. Ik voel me vereerd dat je bij mij bent komen lezen en dank je voor het compliment. Ik heb zelf gister ook (voorlopig) goed nieuws gekregen. Voordat ik naar de afspraak met de oncoloog ging, dacht ik: als het mis is, ga ik huilen, maar als het goed is ook 🙂 Herkenbaar dus jouw ‘huilbui’. Veel liefs, Lian

 12. Heerlijk om te lezen ..wat schrijf je toch mooi en eerlijk !
  Je bent een inspiratie v me !!
  Gr. Ingeborg

 13. Gefeliciteerd Leonie!

 14. Jacqueline zegt

  Wat een fantastisch nieuws, van harte gefeliciteerd! Hierbij wil ik je ook fijne dagen toewensen en een fantastisch 2012!
  Groetjes,
  Jacqueline

Speak Your Mind

*