van kemphanen naar sisters

dromenMorgen is het dan zo ver. Om acht uur sta ik op de stoep van het ziekenhuis om mijn oncoloog de folders te geven van onze vrouwenworkshop: ’terug in je vrouwelijke zelf na borstkanker’. Met haar medewerking hoop ik de juiste vrouwen te kunnen bereiken voor onze vrouwenworkshop, zodat we deze keer echt een van onze dromen kunnen gaan verwezenlijken.

Mijn lief vindt vaak dat ik behoorlijk eigenwijs ben. Ja, ik doe de dingen op mijn eigen wijze. Zo koos ik tegen het advies van mijn oncoloog voor een behandeling zonder chemo- en hormoontherapie, voor een complementaire behandeling van een Taoistische healer en natuurgeneeskundige. Zowel mijn oncoloog als ik verleenden medewerking aan het televisieprogramma ‘Kanker, je lot in eigen hand’. Onze kennismaking waarbij ik haar mijn besluit meedeelde, werd hiervoor gefilmd. Zo zien vrouwelijke kemphanen er dus uit: krachtig, autonoom en sterk. Hier kun je ons zien (15 min)

Nu gaan we als het aan mij ligt, onze krachten bundelen in sisterhood en veranderen we de arts-patient relatie naar een sister-relatie waarbij we elkaar steunen om hetzelfde doel te bereiken voor vrouwen, namelijk genezing van borstkanker. Of beter gezegd: genezing na borstkanker, want onze vrouwenworkshop is voor die vrouwen die de behandelingen al een tijd achter de rug hebben en worstelen met hun zelfbeeld of met hun vrouw zijn. Want genezing gaat verder dan het genezen van je lijf alleen. Ook op mentaal, emotioneel en spiritueel gebied word je uitgenodigd tot heling.

Mijn oncoloog heeft morgen een heel druk spreekuur hoor ik. Er staan een boel dubbele afspraken in haar agenda. Dus ga ik haar morgen voordat haar spreekuur begint een bezoekje brengen en haar onze folders overhandigen. Natuurlijk is dat tegen de regels. Maar wie zich altijd netjes aan de regels houdt, leert het leven nooit kennen in zijn ware essentie. Groeien doe je niet door lekker in je comfortzone te blijven. Als je dat besluit, besluit het leven je er wel uit te gooien en krijg je je levenslessen wel op een andere manier op je pad. Dus doe ik het maar gewoon op mijn Eigen Vrouwelijke Wijze.

Ben jij een vrouw die borstkanker heeft gehad en die toe is aan een nieuwe stap? Verlang jij er naar om sisterhood te leren kennen? Verlang je ernaar vrouwelijke seksualiteit weer te ervaren? Of ken je mensen die voor onze workshop in aanmerking komen? Hier lees je er alles over of download de folder (PDF)

Comments

 1. Lieve Leonie … prachtig initiatief! heel veel succes! ik ga het doorgeven!

 2. Marieke says

  Wat mooi Leonie. Ik herken veel dingen in je verhaal, maar dan van mijn man. Hij heeft darmkanker met uitzaaiingen in de lever gekregen als wake-up call! Wij hebben regulier ook succesvol kunnen combineren met complementair. Wat een leerzame weg 🙂

 3. Tineke van der Vorst says

  Dag Leonie,

  Prachtig programma, herken vele aspecten uit eigen ervaring. Ik ga je mailen.

 4. Wat een goed plan, Leonie. Heerlijk om te lezen. Ik wens je alle succes met het bereiken van je doelgroep vrouwen. Ik deel voor je…

 5. Ik wens je zoveel succes met het bereiken van deze doelgroep, als ik iets kan betekenen vanuit TaiChi en medische Qigong dan kun je me vinden. deze oefeningen dragen bij tot , voelen, accepteren, verwerken, jezelf weer vinden.
  Warme groet.

Speak Your Mind

*