Van falen naar stralen

falenAu! Ik heb gefaald! Dat is wat ik voelde toen de toehoorders van mijn lezing ‘vroeger toen ik dood was’ mij de hand schudden bij het verlaten van de zaal. Nee, het was niet wat ze tegen me zeiden, maar het gevoel lag juist besloten in alles wat ze niet zeiden. Ik merkte het toen ik hen de hand schudde bij het weggaan. Want contact maken was wat ik nagelaten had tijdens de lezing, zo zat ik in mijn eigen verhaal en ervaringen.

Try out lezing vorige levens

Het was een primeur, deze lezing.  Het was ook de eerste keer dat ik buiten gesprekken met enkele intimiti, sprak over mijn spirituele ervaringen van de afgelopen jaren. Waar moet ik beginnen, dacht ik, toen ik me voorbereidde op de lezing en terug dacht aan de vele buitengewone regressies waarbij ik zoveel eindes van vorige levens opnieuw mocht herbeleven. Mijn spirituele ervaringen zijn inmiddels zo talrijk en veelzijdig dat ik vast moeite ga krijgen met de structuur en de rode draad.

Dus maakte ik een ouderwetse powerpoint presentatie, zoals ik deed in de beginjaren van mijn praktijk als coach en trainer. Toegegeven, het hielp me bij de structuur en om bij mijn verhaal te blijven. Maar wat ik me onvoldoende gerealiseerd had was de aansluiting met de ervaringen van het publiek. Die had ik echt laten liggen. Au!

Feedback

Gelukkig kreeg ik de woorden voor wat ik zelf gevoeld had van twee dappere mensen die me na de lezing zinvolle feedback gaven over hoe zij mijn lezing ervaren hadden. En toen werd het me helemaal helder. Ik had al mijn spirituele ervaringen sinds de ontmoeting met mijn tweelingziel in 2009 chronologisch verteld, maar het was zoveel en zo intens, dat ik de mensen overvoerde en zij de draad kwijt raakten. Met al die thema’s uit mijn ervaringen kon ik wel vijf lezingen geven of een heel weekendprogramma maken! Ik kan er jaren mee vooruit!

Less is more

Ik werd ineens heel blij. Want ik realiseerde me dat ik het mezelf veel te moeilijk had gemaakt, door álles te willen vertellen. Nu ik dit schrijf herinner ik me de eerste opzet van ons boek Love Unlimited dat in 2010 op de markt kwam. Ook toen wilde ik al mijn kennis en ervaringen van vele jaren in dat ene boek stoppen, totdat we de feedback kregen van de uitgever: dit is teveel, dit mag anders. De hele opzet van het boek gooiden we aan de kant en we begonnen helemaal opnieuw met een andere vorm. Doordat de kennis en ervaringen uit het hoofd waren, kon het boek nu op een creatieve manier geschreven worden die wel aan sloot bij het publiek.

Dat is precies wat er nu ook gebeurd is, realiseer ik me, al is het geven van een lezing anders dan het schrijven van een boek. Mijn ervaringen moesten uit mijn hoofd en gedeeld worden. De overeenkomst is, dat ik op een ervaringsgerichte manier leer. Blijkbaar moet ik het eerst ondervinden wat niet werkt, voordat ik een vorm vind die wel aansluit bij het publiek. Love Unlimited is een geweldig boek geworden waar we alleen maar positieve feedback op krijgen. Dat is in ieder geval een opsteker.

Nieuwe kans

Nu ik de schrik van het falen te boven ben (want ja, zo voelt het wel een beetje),  kijk ik uit naar de volgende keer dat ik een lezing geef over vorige levens of tweelingzielen. Dan ga ik het op een hele andere manier doen. Ik heb teveel mooie levenslessen meegekregen die ik met de wereld mag delen. Ik gun mezelf de tijd om te mogen groeien en om een passende manier te zoeken om mijn paranormale ervaringen met de wereld te delen. Communiceren over mijn levensthema De Liefde, is een onderdeel van mijn pad en daar geniet ik van.

Een ding is me in ieder geval duidelijk geworden: het hoeft niet groots, overweldigend en meeslepend te zijn. Ik mag een klein thema nemen uit mijn ervaringen en dit presenteren in een groter theoretisch kader. Ik mag een brug bouwen naar de gewone wereld, ik mag het stapje voor stapje doen en genieten van mijn weg. Het hoeft niet allemaal tegelijk in één boek of in een lezing van twee uur. Ik heb er nog jaren de tijd voor om mijn bijzondere ervaringen te delen met de wereld. Wat een opluchting! Want dan heb ik voorlopig genoeg dingen om te creëren en om van te genieten.

Lessen geleerd

Gelukkig is de tijd van karma verwerken voorbij en zijn de regressieprocessen gestopt. De lessen zijn geleerd, waarbij de belangrijkste les was om onvoorwaardelijk voor mezelf te kiezen en om los te laten in liefde. Ik mag nu de wereld in met mijn ervaringen en ik mag genieten van de dingen in mijn leven! 2013 is voor mij fantastisch begonnen. Mijn eerste poging heeft me laten zien dat dit niet de manier was.

Ik kijk uit naar mijn volgende lezing! Of zoals David Dewulf zei: Moed is niet de afwezigheid van angst. Moed betekent angst voelen en toch je hart volgen. Van falen naar stralen! Ik ga er voor.

Comments

 1. Wat herkenbaar. Niet het onderwerp maar een presentatie geven en alle ervaringen tegelijk willen vertellen. Je ziet ze steeds meer afglijden i.p.v. boeiend luisteren. Ook ik ga hier aan werken. Thanks zusje ! xxxx

 2. Dank je wel. Ik werd twee uur geleden gevraagd om een lezing te geven. Ik zat net te worstelen of ik dat wel kon. Mijn verhaal beknopt weergeven.
  Je verhaal komt dus precies op het juiste moment…. maar dat is natuurlijk altijd zo. Als ik er maar voor opensta.
  Succes met jou lezingen, en bedankt voor de hulp met die van mij.
  Ik lees je stukken graag,
  Warme groet Wendy

 3. zo dapper van jou om dit op deze manier te delen : ) , verder ook heel herkenbaar

Speak Your Mind

*