Trouw zijn aan jezelf

Voor mijn neus staat een glas heerlijke groene smoothie. Toegegeven: hij is rood, maar dat komt door de ingrediënten: mango, framboos, sla en courgette. Ik word erg blij van het drinken van groene smoothies. Sinds de energetische behandelingen en healings ten behoeve van mijn genezingsproces ben ik gevoeliger geworden voor wat ik eet. Of eigenlijk: ik voel nu veel beter waar mijn lichaam behoefte aan heeft. Dat is niet witte wijn, koolhydraten en suiker maar dat zijn veel verse groenten en fruit, en gezonde zelfgemaakte soepen.

Kefir

Dat ik nu bij mijn lief in Den Haag aan de groene smoothie zit, is toch weer wat anders. Want trouw zijn aan mezelf, dat wil zeggen: eten wat mijn lichaam nodig is en waarvan ik voel dat het goed voor me is: dat doe ik hier toch minder. Mijn lief kookt niet biologisch zoals ik tegenwoordig doe. Hij is van de Knor-pakketten en snel-klaar-consumptie ingrediënten, terwijl ik het liefst zelf mijn salades en dressings maak. Ik maak tegenwoordig ook heerlijke kefirdrank, wat goed is om het immuunsysteem te versterken en de bacteriehuishouding in je darmen gezond te houden. Hier lees je meer over wat kefir doet.

Trouw zijn aan je lijf

Als ik thuis ben, is het voor mij helemaal niet moeilijk om trouw te zijn aan mezelf en eet ik gezond. Maar het is best lastig om buiten de deur waar mensen anders eten en koken, ook trouw te zijn aan mezelf. Zoals bijvoorbeeld wanneer ik bij mijn lief in Den Haag ben. Of op mijn schrijfretraites.

Gelukkig is de vastenperiode weer aangebroken. Voor mij een goed moment en een stok achter de deur om weer trouw te leren zijn aan mezelf. Weg met de verslavende en ongezonde suiker. Een paar jaar geleden heb ik voor het eerst meegedaan aan de vastenperiode, op een voor mij acceptabele manier. Dat was niet snoepen, geen toetjes, geen alcohol, eten in stilte en maar een keer opscheppen bij het eten. Ook mediteerde ik iedere dag. Hier lees je meer over mijn ervaringen en lees je tips om het vol te houden. Het was een fijne en bijzondere ervaring.

Vasten

Dit jaar gebruik ik de vastenperiode om weer trouw te worden zijn aan mezelf, ja, ook buiten de deur. De groene smoothie gaat mee naar Den Haag en naar andere plekken. Ik voel me nu alweer een stuk beter. Want eerlijk is eerlijk: sinds de kerst was ik toch weer teveel aan het smokkelen. Als het aan mij ligt wordt het een nieuwe, blijvende gewoonte, ook nu ik aan het werk ben en de drukte weer meer toe slaat. Om juist ook in deze periode trouw te zijn aan mezelf is een echte uitdaging. Ik ga hem aan.  Want trouw zijn aan jezelf is ook een vorm van houden van jezelf.

Trouw zijn aan jezelf. Doe je mee? 

Comments

 1. Leonie,
  Ik ervaar de oprechtheid in je woorden en ik ben daardoor geroerd. Wat geweldig dat je jezelf dit geschenk geeft en trouw bent aan jezelf!
  Keep up the good work!
  Warme groet,
  Sonja Zonneveld
  van: De natuurlijke keuken van Sei-jin

 2. Hallo Leonie,
  Wat ben jij een Kanjer, dat je de kunst van Trouwzijn aan jezelf beoefent!
  In mijn ervaring is het precies zoals jij verwoordt: de buitenwereld oefent een geweldige invloed uit op alles wat je zelf doet.
  Niet alleen reclames en aanbod in de supermarkt, maar ook de mensen met wie je je leven deelt spelen hierin een rol.
  Heel herkenbaar wat je schrijft over die Knor-pakketten en gemaksvoedsel (goedkoop!) enzo…(hihi) met als tegenhanger de gezonde, biologische voorliefde…

  Enfin…Ik bewonder jouw wilskracht, doorzettingsvermogen en de trouw aan jezelf! Chapeau!

  warme groet, Irma

Speak Your Mind

*