Promofilmpje uitzending Kanker, je lot in eigen hand

Het zijn spannende maar ook vreemde tijden, zo vlak voor de uitzending van aanstaande zondag. Zojuist zag ik voor het eerst het promofilmpje van de anderhalf durende documentaire over kanker en zelfmanagement, waar ik als borstkankerpatient uitgebreid in beeld kom. Het is terugkijken naar een periode die inmiddels achter me ligt, maar tegelijkertijd is het ook een confrontatie met de ziekte die zo’n enorme impact op mijn leven heeft gehad en nog steeds heeft.

Inmiddels ben ik weer aan het werk als relatiecoach, en tegelijkertijd ben ik druk bezig met de levenslessen die ik mocht leren van mijn genezingsproces te integreren in mijn leven. Een van die dingen is het delen van mijn ervaringen met de wereld, zoals het e-book dat zeer binnenkort op de site verschijnt. Het is een fijn gevoel om te kunnen delen en te weten dat mensen iets aan jouw ervaringen kunnen hebben.

Zondag ga ik samen met mijn ouders naar de uitzending kijken. Het wordt vast indrukwekkend, zeker ook omdat de documentaire terugblikt naar een periode die moeilijk was en waarin we afscheid moeste nemen van mijn broer Jan, die binnen een maand overleed aan kanker. Maandag krijg ik de controle MRI die hopelijk laat zien dat mijn borsten nu schoon zijn. Het blijven dus spannende tijden. Tijden die me opnieuw uitnodigen te leven in het hier en nu. Zorgen zijn voor morgen en vandaag is vandaag. Maak er iets moois van en geniet!

Bekijk het promofilmpje: Kanker, je lot in eigen hand 

De documentaire is te zien op zondag 13 november, om 20:15u op Nederland 2.

 

 

Comments

  1. Mooie verhaal, je lot in je eigen hand.

  2. Gisteren naar de uitzending gekeken. Indrukwekkend en herkenbaar.

Speak Your Mind

*