Man/vrouw transformatie: van ontvangen naar delen

Vorig weekend was een bijzonder weekend voor mij. Voor het eerst gaf ik met drie andere trainers aan negentien deelnemers een weekend in Liefdevol Verbinden met als thema: Ontdek de man en vrouw in jou. Nog nooit heb ik zo vanuit onvoorwaardelijke liefde, gemak en vanuit mijn hart een training gegeven. Ik was beduusd van het resultaat.

De man en vrouw in mij

Het man/vrouw thema is een thema waar ik al langer mee worstel. Toen ik vorig jaar mijn borstkanker ontdekte, versnelde het spirituele proces rondom dit thema zich. Ik kwam er achter dat mijn borstkanker verbonden was met de vrouwenlijn in mijn familie, met seksualiteit, machtsmisbruik en het krijgen van kinderen. Ik ontdekte hoe ik de negatieve energieën die in mijn lichaam waren opgeslagen, ook die van het collectieve bewustzijn, kon vrijmaken door meditaties en door helingen met hulp van anderen.

De kracht van vergeving

Afgelopen zomer toen ik nog aan het bijkomen was van de bestralingen wist ik al dat ik met thema aan de slag zou gaan. Bij onze vaste tantragroep kondigde ik aan dat ik het man/vrouw thema wilde belichten tijdens een van onze weekenden. Dat gebeurde. Het waren hele bijzondere weekenden waarbij het laatste weekend door middel van een vergevingssessie waarbij mannen en vrouwen elkaar vergeving vroegen voor alles wat zij elkaar hadden aangedaan in het leven en in de wereld, voor mij een keerpunt betekende. Het betekende de terugkeer van mijn seksualiteit (die na de bestralingen zo goed als verdwenen was), iets waar ik heel blij mee ben want onze seksuele energie is de levensenergie van waaruit alles ontstaat.

Delen en uitdragen

Het voelt alsof de cirkel rond is. Nu mag ik al mijn levenslessen delen en uitdragen met de wereld. Vorig weekend was onze try-out van de training ‘Ontdek de man en vrouw in jou’. Het was een fantastisch weekend en het verliep boven verwachting, voor zowel de deelnemers als voor ons als trainers. Omdat we werken vanuit dienend leiderschap, waarbij we als trainer gelijkwaardig zijn aan de deelnemers, was er voor mij een kans om de prachtige man/vrouw geleidemeditatie mee te doen die mijn collega Rik van Laeken begeleidde.

De man in mij

Eerst verkenden we de man in ons in een mannendans. Ik voelde me als een Indiaan, met een grote zwarte snor en was mannelijk, krachtig en geaard. Tijdens de meditatie kwamen er al snel duidelijke beelden tevoorschijn: een kruis, een berg, een zon en de weg er naar toe.  Voor mij de weg naar eenwording, waarbij leven en dood uiteindelijk samenkomen. De weg naar de top van de berg was versierd door vele kleurige linten die mensen moesten verleiden om hem ook te gaan. Ik zag duizenden zo niet miljoenen eekhoorntjes die druk bezig waren met het verzamelen van noten en zaden. Later las ik dat eekhoorntjes symbool staan voor de boodschappers tussen hemel en aarde. Hoe toepasselijk! Ja, ik wil mensen graag meenemen naar deze weg naar meer licht in hun leven. Want dat is wat gebeurt als je leert om onvoorwaardelijk van jezelf te houden. Je leuke en minder leuke kanten.

De vrouw in mij

Tijdens de twee vrouwendansen voelde ik me twee verschillende vrouwen. De ene vrouw was jong, gracieus en heel vrouwelijk. Ze verleidde iedereen met haar puurheid en zachtheid. Bij de tweede dans voelde ik me een moeder die al duizenden kinderen had gebaard en nog zou baren. Ik had een grote zwangere buik en grote borsten die vol melk zaten om de wereld te voeden. Tijdens de meditatie zag ik beelden van een bloem. Eerst was het een klaproos, vervolgens veranderde het in een korenbloem en toen zag ik dat het een heel veld vol was met in het midden goudsbloemen. Ik was een grote goudsbloem, die met haar koppie ver boven het veld uit stak en die door haar licht alle aandacht naar zich toe trok. Kwetsbaar, open en met haar hoofd opgericht naar de hemel. Ik zag hoe het veld aan de voet van de mannenberg stond. Een prachtig plaatje.

Het was erg bijzonder om mezelf zo terug te zien tijdens dans en meditatie. Jawel, ik herken mezelf, zowel in de mannenkracht als in de vrouwelijke kwetsbaarheid. Het is fijn om beide delen in mezelf te kunnen voelen en te kunnen aanwenden wanneer dat nodig is. Het is ook wat ik terug krijg als feedback en dat is heel fijn om te horen. Hier lees je over de ervaringen van de deelnemers van het weekend.

Klaar voor de toekomst

Ik kijk uit naar de toekomst want we gaan deze trainingen vaker organiseren en in 2013 starten we met een heuse jaartraining. Het is heerlijk om te weten dat nu de tijd is aangebroken dat ik steeds meer van dit soort prachtige cadeautjes mag uitpakken. Ik mag mijn ervaringen delen met de wereld. Ik ben er klaar voor.

Ps: wil je jezelf als mens beter leren kennen in het man/vrouw zijn en mee naar een bijzondere zomerweek in Zweden? Lees hier alles over een exclusieve zomerweek die ik samen met mijn collega Sherida Heilbron organiseer.

Speak Your Mind

*