Alles is liefde, welkom 2013

dolfijnen 2De afsluiting van het jaar 2012 was ook dit jaar een bijzondere gebeurtenis. Samen met een groep vrienden en en voor mij nieuwe mooie mensen, vierden we de jaarwisseling bij King en Tineke van centrum De Regenboog. De Regenboog staat voor mij symbool als een plek waarbij veel bijzondere gebeurtenissen hebben plaatsgevonden in mijn genezingsproces. In 2010 deed ik er samen met mijn lief een tantracursus en sindsdien was het hek van de dam. Vele tantraweekenden volgden, waarbij ik steeds nieuwe dingen tegenkwam in mijn persoonlijke en spirituele groei.

Dubbele ontmoeting met mijn overleden broer

Een van de magische momenten was toen een van mijn vrienden van de groep mij een healing gaf en hij net als ik, de aanwezigheid van mijn overleden broer had gezien en gevoeld. Dat vernam ik na afloop van de oefening.  Ik was verwonderd dat hij ook had ervaren dat mijn broer bij ons was, ja we noemden zelfs dezelfde plek waar hij zat. Wat ik zelf niet meegekregen had was dat hij hem ingedachte wegstuurde, en tegen mijn broer zei: je mag wel gaan, ik zal voor je zus zorgen. Ik had alleen maar gezien dat mijn broer op een bepaald moment ook weer wegging. Dat hij mijn broer ook ontmoette in de sferen was voor mij van enorme betekenis. Want hoe je het ook wendt of keert: het blijft voor je mind altijd een bizar iets, het ontmoeten van overledenen in een andere dimensie.

Loslaten

Mijn broer heeft mij het afgelopen jaar vaak geholpen bij het verwerken van emotionele regressieprocessen van vorige levens. Die ontmoette ik veelvuldig door het contact met mijn tweelingvlam, een zielsliefde. Mijn broer sleepte mij steeds door de moeilijkste momenten heen, en kwam vaak onverwachts met een bijzondere boodschap of opdracht waardoor ik de dingen leerde begrijpen. Ik ben er onwijs dankbaar voor dat mijn broer mij zo lang begeleidt heeft en ook weer blij dat ik hem op mijn 50e verjaardag mocht loslaten. Want dat gaf mijn broer dit jaar ook aan: zijn aandeel in mijn processen zat er op. Het afscheid hebben we groots gevierd met een groep mensen van mijn hart, familie en vrienden.

Loslaten is ook iets wat we doen met oud-jaarsavond. Vorig jaar vierde ik Oud en Nieuw voor het eerst in de Regenboog. Het was toen terugkijken op het jaar van mijn genezingsproces van borstkanker, van keuzes rondom behandelingen, van de dood van mijn broer, van mijn spirituele ontwikkelingen en de uitbreiding van mijn helende gaven. Tijdens die jaarwisseling stroomden er veel tranen van verdriet.

Oud en Nieuw

Het was fijn om dit jaar opnieuw af te sluiten in de Regenboog met veel van de mensen die er toen ook waren. Het was heerlijk om te merken dat ik nu weer mijn zonnige zelf kon zijn. Dat ik danste en zong, dat ik volop kon genieten van de mensen om mij heen, van de liefdevolle sfeer die er was en het gemak waarmee liefde mag stromen tussen mensen. Het kijken naar vuurwerk in een hot-tub vol lieve mensen met een glas bubbels in je hand en de wind door je haar, is toch wel een bijzondere gebeurtenis.

Het is fijn om het jaar 2012 uit te zwaaien met een ritueel. Dit jaar mochten we allemaal muziek meenemen die ons liet zien: waar sta je nu? Daar kon ik me niet zo goed op voorbereiden, want het moment van NU verandert per seconde. We konden het niet nalaten om het nu wat breder te zien en toch terug te kijken naar de afgelopen periode: daarom sta ik nu zo in het leven. Dit is wat er nu is voor mij. Ik luisterde naar de prachtige gekozen muzieknummers van anderen en hun vaak ontroerende, intense of moeilijke ervaringen en voelde mij op een bijzondere manier verbonden.

Opnieuw loslaten

Tijdens een lange pauze in het ritueel danste ik op heerlijke nummers van mijn favoriete playlijst van het afgelopen jaar. Veel van mijn nummers waren verbonden met het loslaten van mijn zielsliefde. Door er samen met anderen op te dansen, creëerde ik nieuwe, leuke herinneringen waardoor de lading ervan veranderde en ik me anders ging voelen. Ik danste, lachte, speelde en genoot. Ik voelde me vrij en gelukkig.

Toen ik aan de beurt was om mijn moment van het NU te delen kon ik niet anders dan uiting geven aan het gevoel in mij: het gevoel van eeuwige vrede. Alles is goed en alles is liefde. Dit gevoel heb ik het afgelopen jaar steeds vaker ervaren, ja zelfs na het loslaten van mijn zielsliefde. Want op momenten als deze kan ik de liefde in mijn hart en zijn hart voelen, ook al zijn we niet bij elkaar. Op zulke momenten is alles wat er is liefde. Het is volledig aanwezig zijn met alles wat er is, in het nu, met een open hart, in verbinding met de mensen om mij heen.

Op weg naar onvoorwaardelijke liefde

Als ik mij zo voel, dan luister ik het liefst naar het nummer Sea and Dolphins, van Deuter: het is een uur lang luisteren naar de golven van de zee en het gekwetter van dolfijnen. Het is terug naar de natuur, naar onvoorwaardelijke liefde voor alles wat er is. Zo ontstond spontaan de wens om in 2013 te gaan zwemmen met de dolfijnen. Het lijkt me heerlijk.

Tijdens de jaarwisseling van 2010 naar 2011 was ik ziek. Dat jaar ontdekte ik dat ik borstkanker had en stond in het teken van mijn genezingsproces. Tijdens de jaarwisseling van 2011 naar 2012 was ik verdrietig en ontdekte ik mijn helende gaven op een andere manier dan ik kende. 2012 stond in het teken van het uitbreiden van mijn gaven en helderziendheid, en van de ontmoeting met mijn zielsliefde en hiermee het loslaten van karma. 2013 is voor mij op een spetterende en liefdevolle manier begonnen: dansend, liefdevol, speels en vol liefde en vreugde. De Nieuwe Tijd is begonnen. Ik ga er voor dat 2013 mijn jaar wordt. Het kan niet anders!

ps: op vrijdag 11 januari geef ik een lezing over vorige levens, tweelingzielen- vlammen en stralen en mijn ervaringen. Kom je ook?
Hier lees je er alles over.

kerstwens

 

 

Comments

  1. Yvonne Kalkhoven says

    Ik wens je een fantastisch jaar leonie. Met weer veel positieve ervaringen en leermomenten. Liefs Yvonne

  2. Prachtig stukje heb je geschreven, wat mooi dat je het zo ervaren hebt! het is voor ons ook een geschenk dat we met zulke open warme mensen samen mochten zijn!
    ik wilde dat ik dichterbij je woonde dan kwam ik naar je lezing!

    hartegroet Tineke

Speak Your Mind

*