Verkoudheid en leven in het hier en nu

Op dit moment ben ik verkouden en ik kan jullie zeggen: ik geniet er van. Ik geef me over aan de dag en neem alles zoals het komt. Overgave dus. Dat is voor mij een totaal nieuwe ervaring, want verkoudheden betekenden voor mij meestal een week of twee uit de running zijn wat gepaard ging met verzet en weerstand tegen de werkelijkheid. Verkoudheden waren lastig, ze ondermijnden mijn plannen en onderbraken mijn leven juist op die momenten dat ik er helemaal niet op zat te wachten. Ze moesten gewoon stoppen en wel zo snel mogelijk!

Nu ervaar ik het heel anders. Blijkbaar heeft mijn genezingsproces van kanker ook op dit gebied een en ander in mij veranderd. Daar ben ik blij om. Want het is zoveel gemakkelijker om een dag verkouden door te brengen zonder al die gevoelens van weerstand en verzet. Het is fijn om te merken dat ik als vanzelfsprekend in de overgave ga, en de dag neem zoals hij komt. Dus bel ik zonder pardon mijn klanten af omdat mijn stem het even niet meer doet, ook al betekent dat even geen inkomsten. Het komt wel weer goed, en zo niet dan toch. Ik weet dat ik er op kan vertrouwen dat uiteindelijk alles gaat zoals het hoort te gaan en dat het goed komt.

Weerstand en voor mezelf zorgen

Oke, ik beken dat ik ook blij ben dat mijn verkoudheid nu veel minder heftig is dan vroeger. Ik heb meer energie en ik kan het af zonder neusdruppels. Dat betekent dat mijn weerstand dus toch is toegenomen en dat is fijn om te merken. Want goed voor mezelf zorgen is een nieuwe tweede natuur geworden sinds mijn genezingsproces van kanker. Dat betekent gezond eten, niet snoepen, geen alcohol en meer rust en meer beweging. Blijkbaar heeft ook dat effect op de ernst van deze verkoudheid.

In plaats van te coachen werk ik vandaag heerlijk om mijn gemak aan de teksten van mijn nieuwe website mijngenezing.com. Hier komt straks het gratis e-book voor kankerpatienten op te staan waarin een verzameling van blogs rondom mijn genezingsproces. Het is een fijne gedachte om iets voor de wereld te kunnen doen met mijn ervaringen. Op deze manier kan ik een bijdrage leveren aan een betere wereld waarin plaats is voor liefde en bewustwording en waar mensen contact maken met het zelfhelend vermogen van hun lichaam.

Leven vanuit je hart

Vanochtend zag ik een prachtig filmpje van Steve Jobs over ‘connecting the dots’, waarin hij uitlegt dat als je leeft vanuit je hart en dingen doet zonder te weten waar het heen gaat, je meestal pas achteraf kunt zien waarom je dat gedaan hebt en waarom het goed was dat je het deed. Het gekozen pad wordt dan achteraf duidelijk. Het deed me denken aan mijn besluit om mee te doen aan de uitzending van VPRO-thema over kanker en zelfmanagement op 13 november. Het waarom wist ik op dat moment niet, toen voelde ik alleen maar: dit moet ik doen, dit komt vanuit mijn hart en later voelde ik: dit moet de wereld in. Dus ontstonden de plannen voor een e-book zodat ik ook anderen kan inspireren met mijn levensweg.

Ik ben erg blij met de levenslessen van mijn genezingsproces en dus ook om te merken hoe ik ze geïntegreerd heb in mijn leven. Zoals bijvoorbeeld de volledige acceptatie van een verkoudheid. Soms schuilt in een minder leuke gebeurtenis dus ineens een leuk cadeautje. Ik ben blij met het cadeautje van vandaag en neem het met beide handen aan.

En jij? Lukt het jou te leven in het hier en nu? Herken jij jouw cadeautjes?

Speak Your Mind

*