Lymfklierdrainage therapie en een verraste fysiotherapeute

Sinds september loop ik tweewekelijks bij de fysiotherapie voor lymfklierdrainage therapie. Dit omdat mijn borst na de bestralingen en de erop volgende ontsteking, er een beetje verfromfraaid uitzag. Een dikke huidplooi en dikke bult boven het litteken sierden mijn borst nu niet echt. De fysiotherapeut behandelt mijn arm en ook wordt mijn linker borst sindsdien getapet om de doorbloeding te activeren die de genezing moet bevorderen.

Snelle genezing! 

Afgelopen dinsdag was ik opnieuw bij haar. Ze uitte haar verrassing over hoe goed mijn borst er al uit ziet. Dit had ze echt niet verwacht. Ze had er zeker nog een aantal maanden bijgerekend voordat er überhaupt verschil te zien was, en nu was de plooi boven het litteken al vrijwel helemaal vlak! Ik was weer verbaasd door haar reactie. Want wat mij betreft kan het niet snel genoeg gaan.

Daarom ben afgelopen zomer gaan zwemmen. Ik merkte tijdens mijn vakantie dat het lekker was om mijn arm in het water te bewegen en dat het strakke trekkende gevoel van de borst, verdween na het zwemmen. Sindsdien ga ik een paar keer per week naar het zwembad om een half uurtje baantjes te trekken. Heerlijk!

Oosterse en Westerse genezing

Ook bezoek ik maandelijks mijn Taoistische genezer, Ludwig Schutte. Hij behandelt mijn litteken op een energetische manier en van hem krijg ik ondersteunden oefeningen mee. Een Oosterse geneeswijze. De laatste keer dat hij me behandelde, werd ik opnieuw verrast door de beelden die ik zag tijdens de diepe ontspanning. Deze keer geen vreemde beelden van onbekende mensen (vorige levens) of vanuit mijn familiesysteem. Nee, deze keer zag ik beelden van het bestralingstoestel en van mijn chirurg!

Ik herinnerde me dat ik bij de laatste drie bestralingen twijfelde of deze nog wel nodig waren. Bij de allerlaatste bestraling voelde ik zelfs duidelijk een grote weerstand: dit was helemaal niet nodig en totaal overbodig! Ik was zo blij dat het de laatste keer was! Ik voelde hoe de negatieve lading van dat besef in mijn borst opgeslagen zat en mijn lichaam verliet door de behandeling.

De chirurg opnieuw in beeld

Nog meer verrast was ik door de beelden die ik zag van mijn chirurg tijdens de operatie. Ik zag haar in een blauwe operatiejas, gebogen over mijn borst. Haar hoofd was rood onder haar OK muts en ze was duidelijk in paniek toen ze sprak: ‘ik kan er niet bij, ik kan er niet bij’. Een paar ogenblikken van stilte volgde, terwijl ze hard aan het werk was.  Toen kwam haar zucht van verlichting: ‘het is gelukt’. Huh?! Zag ik nu de operatiestress van mijn chirurg en zat deze nog opgeslagen in mijn lichaam? Ik was verbaasd maar ook blij dat deze blijkbaar opgeslagen energie nu mijn lichaam verliet. Die stress kan maar beter uit je lijf zijn!

Voor mij is het duidelijk dat juist de combinatie van verschillende manieren van aandacht voor mijn borst, voor deze snelle genezing zorgt: sporten, lymflklierdrainage therapie en energetische genezing. Wat mij betreft wordt het echt tijd dat Oost en West qua genezing bij elkaar komen en meer gaan samenwerken. En daar mogen ze wat mij betreft ook wetenschappelijk onderzoek naar verrichten. Voor wie nog zo graag dat bewijs wil zien 😉

 

 

Speak Your Mind

*